Anne LindgrenHej Anne Lindgren, programansvarig för Iris, Medlearn och Competens dag under Almedalsveckan och till vardags chef för anbud och affärsutveckling på Iris.

Både Iris, Competens och Medlearn kommer att vara i Almedalen i år?

Absolut, vi finns på plats under hela veckan för att lyssna, lära och diskutera. Och måndagen den 2 juli har vi ett eget program som vi verkligen ser fram emot.

Varför är Almedalen så speciellt?

Vi ser Almedalen som ett unikt tillfälle för samtal och för att dela erfarenheter från våra verksamheter och deltagare. Under några sommardagar kan vi tillsammans djupdyka i nya perspektiv som inte alltid får plats i vardagen.

Och ni vill ha måndag hela veckan?

Ja och nej (skratt). För oss som jobbar varje dag med att utveckla och utbilda människor blir det väldigt tydligt att om livslångt lärande ska gälla alla, så behöver vi tänka nytt och mer visionärt framåt för att lyckas. Annars stannar vi i samma gamla spår och tappar möjligheter. Så där vill vi inte stå och stampa på måndag hela veckan. Samtidigt vill vi gärna att de samtal, perspektiv och idéer som dyker upp under ”vår” dag i Visby, måndagen den 2 juli, fortsätter att prägla hela Almedalsveckan. Så det är lite dubbelbottnat faktiskt.

Ni har både öppna programpunkter och andra enbart för inbjudna, varför?

Vi ser ett stort värde på båda varianterna. Öppna seminarier ger väldigt spännande förutsättningar för dialog och breda perspektiv. Och det finns en uppsjö av teman att lyfta. I år har vi valt att fokusera på gapet mellan kompetenser och framtidens arbetsmarknad, kunskap om psykisk ohälsa och att sänka trösklarna på arbetsplatser.Våra möten med inbjudna gäster ger andra fördelar, inte minst att kunna gå på djupet i frågor där vi från start vet att förkunskapen om ämnet är något alla delar.

Sist men inte minst – vad blir hetast i Almedalen 2018?

Partiledarnas tal lär bli välbesökta i år inför valet. Annars ser den hetaste frågan ut att bli hur fler ska kunna bidra till samhället och välfärden framåt. Och det är ett centralt tema för alla våra seminarier så det känns spännande.

 

 

Start typing and press Enter to search